روز دوم دیدارهای عراقچی با میهمانان مجمع گفت‌وگوی تهران دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا؛ ابهام در زمان و مکان رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴ شهادت فرمانده ارشد مقاومت فلسطین در درگیری با نظامیان رژیم صهیونیستی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق تاریخی لندن و اتحادیه اروپا برای بازتنظیم روابط | امتیاز ماهیگیری در آبهای سرزمینی انگلیس در ازای تسهیل صادرات غذایی بلومبرگ: پوتین از دست برتر روسیه در جنگ اوکراین اطمینان دارد مجلس خبرگان رهبری به اظهارات ترامپ واکنش نشان داد وزیر نیرو: بی‌آبی ضربه خود را به ما وارد کرد و نیروگاه‌های برقی ما از مدار تولید خارج شدند شهادت ۲۱۹ خبرنگار، از ابتدای جنگ غزه تاکنون (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) هنوز نامزدی به عنوان رقیب آقای قالیباف به صحنه نیامده است وزیر خارجه حکومت طالبان فردا راهی چین می‌شود رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس: تعرفه اینترنت همراه، افزایش پیدا نمی‌کند مایک پنس از تصمیمات ترامپ در سفر به کشور‌های غرب آسیا انتقاد کرد بقائی: اینکه آمریکا به هیچ یک از روند‌های دیپلماتیک پایبند نیست از دشواری‌های مذاکره است احمدیان در تماس با مشاور امنیت ملی پاکستان: اجازه نخواهیم داد آرامش مردم منطقه بازیچه دشمنان شود عارف: سهم جهان اسلام از حوزه هوش مصنوعی کمتر از ۵ درصد است سفر وزیر معادن طالبان به تهران ایران و عمان در مسیر توسعه روابط | پزشکیان هفته آینده به مسقط می‌رود هشدار یمن به شرکت‌های هواپیمایی درباره ناامنی فرودگاه بن‌گوریون: مسیرتان را تغییر دهید خان‌یونس در آتش | ارتش اشغالگر، هم‌زمان با بمباران شدید، عملیات ویژه زمینی انجام داد واکنش ایران به بیانیه اتحادیه عرب در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی | تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی بخش لاینفک سرزمین ایران است امنیت یا معیشت، دوگانه دروغ | سهم صنایع دفاعی و مراکز نظامی از بودجه ۱۴۰۴ چقدر است؟ جو بایدن، رئیس جمهور پیشین آمریکا، به سرطان مبتلا شد کشته شدن سه پلیس دولت موقت سوریه در پی انفجار در شهر المیادین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) حماس تکذیب کرد | آتش‌بس ۲ ماهه با صهیونیست‌ها صحت ندارد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران باید پمپ‌بنزین کشتی‌های خلیج فارس شود سخنگوی دولت مشهد را به مقصد تهران ترک کرد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دیدار پزشکیان با دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ارمنستان چه گذشت؟
سرخط خبرها

مسیر جدید گفت و گوی ایرانی سعودی

  • کد خبر: ۱۵۴۴۶۴
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۹
مسیر جدید گفت و گوی ایرانی سعودی
صهیونیست‌ها به دنبال این بوده و هستند که ایران را دشمن شماره یک عرب‌ها نشان بدهند و وقتی ایران تبدیل به دشمن شماره یک بشود، رژیم صهیونیستی تبدیل به دوست آن‌ها خواهد شد. برقراری رابطه ایران و عربستان این سیاست صهیونیست‌ها را با اختلال مواجه می‌کند.

اولین نکته‌ای که می‌توان در تحلیل توافق عربستان و ایران بیان کرد، این است که این توافق به این معنی نیست که عربستان سیاست‌های کلان خودش را در رابطه با ایران تغییر داده است و همین طور ایران هم سیاست‌های منطقه‌ای خودش را تغییر نداده است. این برقراری رابطه در واقع به معنای ایجاد مسیر گفت و گوی مستقیم بین دو کشور است در حوزه‌هایی که این دو کشور نیاز به گفتگو دارند؛ اما همین که مسیر گفت و گوی مستقیم ایجاد شده است، می‌تواند در کاهش التهابات منطقه‌ای مؤثر باشد.

هم اکنون عربستان مشکلاتی جدی در بحرین، لبنان، عراق و سوریه دارد و دچار بحران در این مناطق شده است؛ بنابراین سعودی‌ها مجبور شدند به ایجاد این مسیر گفت وگوی مستقیم تن بدهند. سعودی‌ها مایل نبودند چنین مسیری ایجاد شود؛ اما متوجه این موضوع شدند که بدون همکاری با ایران نمی‌توانند از بحران‌های مذکور خارج شوند.

ایجاد این مسیر گفت وگوی مستقیم بین دو کشور به نوعی برای رژیم صهیونیستی و آمریکا هم خوشایند نیست و آن‌ها هم خیلی مایل نبودند که اتفاقی این چنینی رخ بدهد و خوشبختانه چنین اتفاقی را شاهد هستیم. صهیونیست‌ها به دنبال این بوده و هستند که ایران را دشمن شماره یک عرب‌ها نشان بدهند و وقتی ایران تبدیل به دشمن شماره یک بشود، رژیم صهیونیستی تبدیل به دوست آن‌ها خواهد شد. برقراری رابطه ایران و عربستان این سیاست صهیونیست‌ها را با اختلال مواجه می‌کند.

این رابطه مستقیم سیاسی بین دو کشور،  فرصتی را هم ایجاد می‌کند که فعالان اقتصادی از این فرصت استفاده کرده و بازار عربستان را هم به فهرست بازار‌های مورد علاقه شان اضافه کنند و ما امکان همکاری اقتصادی با عربستان را در خصوص فروش کالا‌هایی که در تولید آن‌ها مزیت داشته و عربستان خریدار آن است، داریم. بعضی از کالا‌های دانش بنیان و صنعتی ما در عربستان می‌توانند مشتری‌های خوبی داشته باشند. هم اکنون کشور‌های عمان، امارات، کویت، قطر و عراق به طور جدی از گردشگری درمانی ایران استفاده می‌کنند.

این امکان، هم برای آن‌ها به صرفه است و هم برای ایران یک منبع درآمد ارزی خوب. شهروندان سعودی هم می‌توانند به این فهرست اضافه شوند. از طرفی اگر رابطه اقتصادی بین ایران و عربستان ایجاد شود، برای ما بهره امنیتی نیز دربرخواهد داشت و آن نگاه غلطی را که توسط تبلیغات دولت سعودی در ذهن شهروندان این کشور حاکم شده است، تسطیح خواهد کرد.

یعنی شهروندان سعودی وقتی به ایران بیایند، از یک سو متوجه می‌شوند ایران دشمن نیست، بلکه می‌تواند دوست خوبی برای آن‌ها باشد و از سوی دیگر با توانمندی‌ها و پیشرفت‌های ایران آشنا می‌شوند و این کمک می‌کند که ما بتوانیم آن نگاه‌های خصمانه‌ای را که در بین سعودی‌ها ایجاد شده است، کاهش دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->